6 efikasnih metoda za mlađi izgled !

Godinama žene traže savršen magični proizvod koji će ih učiniti 15 godina mlađima. Moramo vam reći da je to nerealan san koji se nikada neće moći realizovati. Ne postoji ni jedan preparat protiv starenja koji će vam dati pristup cvijetu mladosti. Iako to zvuči kao poražavajuca činjenica, opet postoji puno dobrih stvari koje možete učiniti svaki dan da usavrsite svoj izgled i izgledate mlađe, da prirodnim metodama djelujete protiv godina.

1. Pojedite nekoliko voćki. To će povećati vaš unos vitamina C i ostalih neophodnih tvari. Ovo će mnogo pomoći i održavanju vaše idealne kilaže što će koristiti vašem cijelokupnog izgledu.

2.Nanosite sprej za osvježenje kože. Jednom dnevno bit će savršeno da održite kožu vlažnom i da ona dobije zdravi sjaj. Kupite prirodni ovlaživač koji nema dodatnih aditiva.

3. Upotrebljavajte maslinovo ulje. Stavljajući maslinovo ulje u salate vaša koža će biti blistavija i imat će sjaj koji svaka žena priželjkuje.

4. Dovoljno spavajte. Trebali bi omogućiti bar osam sati sna svaku noć. To će dozvoliti vašoj koži da se regeneriše tokom noćnih sati. Takav idealan noćni san će također smanjiti nivo stresa i povećati na pravi način zdravlje kože.

5. Upotrebljavajte manje šećera. Žene koje jedu veće količine šećera dnevno imaju veću mogućnost pojave akni i drugih nepravilsnoti na koži. Smanjenje unosa šećera se također vidi i očituje na cijelom izgledu kože.

6. Kupujte posne proteine. Proteini su izuzetno bitan dio zdrave dijete. Piletina je idealan izvor posnih proteina koji će pomoći u regenerisanju mišića lica i tkiva. Preporučena dnevna doza proteina je minimalno 120 grama svaki dan.

izvor: ljepota.ba

Loading...