6 savjeta za brži rast kose

Redovitim šišanjem i češljanjem pomažete kosi da brže raste.

Istina je da žene kada zažele promjenu za početak odu frizeru i kažu – šišaj! Poneki put se malo zalete pa od duge ili srednje duge kose ostane više na podu frizeraja. U početku vam se ta promjena možda i sviđa, ali onda biste si ipak nekako najbrže moguće povratili svoju staru dužinu. Umetci su, dakako, najbrži način, ali ne i najbolji.

Postoje i neki preparati koji obećavaju brzi rast kose, ali mi preporučujemo da se pridržavate 6 prirodnih naputaka uz koje će vam kosa najbrže rasti.

1. Češljajte kosu

Bilo bi najbolje kada četkom potegnuli 100 puta na dan kroz kosu. Naime, od češljanja kosa postaje sjajna i ukrotiva, a najbolje rezultate dobit ćete ako koristite mekanu četku. Osim toga, na taj način si tretirate folikule kose te prilikom pranja kose ne zaboravite masirati tjeme, jer osim dobrobiti za vašu glavu pomaže kosi da raste brže, duže i bude jača.

2. Izbjegavajte razne preparate

Sušenje, kovrčanje, ravnanje i bojanje, ako što znate, uništavaju kosu. Osim toga razni lakovi, pjene i slični preparati opterećuju kosu te ako baš ne možete živjeti bez njih, barem dva puta tjedno ostavite kosu na miru i odmah će bolje izgledati i brže rasti.

3. Prestanite često prati kosu

Svakodnevno pranje kose jako uništava kosu i krajnje je vrijeme da svojoj kosi date predah. Ne samo da kosa od toliko šampona postaje suha nego se lomi i puno više ispada. Upravo zbog suhoće i lomljenja kosa jako sporo raste.

4. Hidratizirajte tijelo

Ovaj savjet možete naći baš u svakom naputku za zdravlje i ljepotu cijelog tijela. Tako i zbog kose morate piti dovoljno vode. Naime, voda ispire toksine i pomaže kosi da brže raste.

5. Jedite zdravu hranu

Kako bi imali zdravu, sjajnu kosu koja brzo raste u svakodnevnoj prehrani morate imati proteine, ugljikohidrate, vitamine i zeleno povrće. Pozdravite se sa šećerom i masnoćama, ako želite paziti na kosu.

6. Redovito se šišajte

Ispucalu kosu uredno odstranjujte redovitim šišanjem i na taj način najviše pomažete kosi da brzo raste.

Loading...