Biljke koje morate imati u kući

Ako ste ljubitelj cvjetnih oaza i zelenila, spojite ugodno s korisnim. Umjesto biljaka koje “kradu” kiseonik prebacite se na počišćivačice vazduha.

Gerber, ne samo što ima divan cvijet, nego i uklanja benzen iz vazduha, koji se koristi kao rastvor za proizvodnju boja, lakova, sredstava za pranje, insekticida. Takođe, upija ugljend dioksid i daje više kiseonika tokom noći.

Pored ovih biljaka, među najbolje sobno cvijeće zaduženo za čistiji vazduh spada i: hrizantema, zmajevac, afrička ljubičica, ciklama, orhideja, aloe vera, fikus, drvo života,

Brdska palma takođe upija formaldehid, ali je i vrlo dobar ovlaživač vazduha.

Kolorofit ili zeleni ljiljan je najbolji za uklanjanje formaldehida, kojeg najviše ima u dezinfekcijskim sredstvima i dezodoransima, pa je poželjno ovu biljku (ako ste u mogućnosti) držati u kupatilu.
i sintetičkih materijala u kući. Pošto neutralizuje radijacije elektronskih uređaja, idealno mjesto za nju je pored računara ili TV-a. Takođe, mnogi je rado smiještaju u kupatila, jer dobro uklanja spore buđi.

Areca palma može da naraste 1,5 metar u visinu i proizvodi dovoljno kiseonika za jednu osobu. Važi za najbolju biljku “čistačicu” vazduha.

Loading...