Božanstvene kupke

Sipajte malo meda, mlijeka, čaja ili ružinih latica u kadu punu tople vode, uronite i prepustite se uživanju.

Svaka žena želi da bude njegovana i zanosna, da se satima baškari po spa centrima, da je masiraju i relaksiraju, mažu i timare. Ipak, budimo realni. Za to vam treba dosta para i dan od jedno 72 sata. Znači – zaboravite! Ali, dame. Nije sve propalo! Otkrivamo Vam jednostavan način da u kućnom aranžmanu napravite neku od čuvenih aromatičnih kupki i tako same sebi priuštite tretman kakav biste inače skupo platile u nekom luksuznom salonu.

Kleopatrina tajna

Egipatska carica Kleopatra mogla je da zavede koga je htjela – od mladih pjesničkih duša do stogih vojskovođa. Recept je bio prost: redovno se kupala u medu i mlijeku, a takva kupka čini kožu svilenkastom, podmlađuje je i podiže raspoloženje. U vodu od 37 do 39 stepeni dodajte litar toplog sviježeg kozijeg ili kravljeg mlijeka, dva decilitra slatke pavlake, dvije kašike rastopljenog meda, dvije kašike bademovog, ružinog ili maslinovog ulja. Ako imate suhu kožu, neka mlijeko bude punomasno, u suprotnom odaberite mlijeko sa minimalnim postotkom masnoće. Ostanite u kadi oko pola sata i primjenjujte ovu kupku dva do tri puta sedmično.

Čaj umjesto sunca

Ne volite solarijum? Pametno. Solarijum uništava kolagen, a to ne želimo. Ali zato želimo i preplanulu kožu i tokom zime. Rješenje je prosto – upražnjavajte kupku od čaja. U dva decilitra proključale vode sipajte pet supenih kašika čaja i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procijedite čaj i dodajte u kadu. Ostanite u vodi 20 minuta, a kupku primjenjujte jednom sedmično.

Narandža protiv narandže

Klin se klinom izbija. Kažu naši stari. Zato“ narandžinu koru“ na bedrima napadnite – narandžom. Iscijedite šest komada , da ne škrtarimo, pomiješajte sok sa pola litra tople vode i dodajte tome tri kašike maslinovog ulja, pa sve to sipajte u kadu s vodom. Tretman ponavljajte jednom sedmično tri mjeseca i pjevaćete „Gud baj, celulit“!

Moćna Afrodita

Napunite kadu toplom vodom ( 37 stepeni ), ubacite 250 grama svježih ružinih latica i sve „začinite“ sa 250 grama sode bikarbone. Potom zbacite bade – mantil i polako uronite u kupku zvanu „Afrodita“. Kad poslije 15 – 20 minuta izađete , biće vam jasno zašto se kupka zove po grčkoj boginji ljubavi i ljepote. Koža će vam biti kao svila ,a vi preporođeni.

izvor:ljepotazene.ba

Loading...