Detalji koji će uljepšati vaš životni prostor

Kako postići toplinu u vašem životnom prostoru?

Odgovor je jednostavan. Male stvari čine život lijepim. Pri uređenju vašeg stana mnogo se češće razmišlja o bojama, materijalima, rasvjeti i rasporedu elemenata u prostoru, ali rijetki su oni koji razmišljaju o sitnim detaljima. Upravo, ti maleni detalji daju karakter i toplinu najljepšem mjestu na svijetu koje zovete dom.

Postoji veliki broj detalja pomoću kojih u potpunosti možete transformisati prostor u kojem živite.
Kad krenete u svakodnevnu kupovinu pokušajte usput isplanirati nabavku novih, sitnih ukrasnih predmeta za vaš dom. U nekim zemljama postoje specijalizirane prodavnice. Izbor detalja koje ćete kupiti zavisi od vaše mašte i kreativnosti i vremena koje vam stoji na raspolaganju.

Oslikane čaše, činije ili poslužavnici u staklu, keramici ili kristalu daće identitet domu, ali i upotpuniti svečanu atmosferu u potrebnim trenucima. Odaberite boje i motive koji koji će se uklopiti u željeni enterijer. Nježne tonove sa nijansama zlata ili srebra, su atraktivan detalj za svaku svečanu priliku koja zahtijeva blještavilo i sjaj. Izbor motiva je neograničen. Moguće je oslikati motiv za posebnu priliku. Ovakvi će predmeti svojom jednostavnošću i ljepotom, ukrasiti svaku policu, a upotpunjeni kvalitetnom rasvjetom stvoriće pravi mali izložbeni prostor u vašem domu. Održavanje ovakvih predmeta vrlo je jednostavno, peru se na temperaturi do 60°C, zavisno od boje, tehnike i vremena izrade.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, predlažemo slike od suhog cvijeća i sušenog voća. Ovakve slike je poželjno staviti u enterijere u kojima dominiraju prirodni materijali, jer nećete pogriješiti u izboru boje ili veličini slike. Prirodni ambijent koji već postoji, biće obogaćen stilski komplementarnim detaljem. Ukoliko se odlučite za nešto manje trajan detalj, ali u skladu s prirodom, predlažemo aranžmane od suhog ili živog cvijeća, aranžirane u staklene posude neobičnog oblika.

Cvijetni aranžmani pridoneće svečanoj i ugodnoj atmosferi doma, a njihovim dopunjavanjem ili izmjenama moguće je često mijenjati ugođaj u prostoru. Mogu biti smješteni na zidu, podu, stolu, zavisno od veličine i načina aranžiranja, a bojama se mogu uklapati u enterijer ili koristiti kao kontrastni akcenti koji će uneti dinamiku i svežinu u vaš prostor.
I zapamtite sve što radite radite s ljubavlju.

Loading...