Grickanje noktiju kod odraslih

Ko se god navukao na ružnu naviku grickanja noktiju, zna koliko je se teško riješiti. Vidjeti kako osoba gricka nokte nije lijep prizor, a osim što je nezdravo jer se na rukama nalazi mnoštvo bakterija, grickanjem uništavamo ploču nokta i radimo ružne rane na kožici oko noktiju, koje teško zarastaju i koje su bolne.

Kako bi ova navika, ako ste se navukli na nju, postala stvar prošlosti, možete isprobati par trikova. Mi vam donosimo nekoliko njih, a vi izaberite onaj koji vam najviše odgovara. Možete pokušati s trikom ljute papričice, tako da prste namažete ljutom papričicom.

Osim ljute papričice u pomoć protiv grickanja noktiju, može vam pomoći i flaster. Svaki dan kada ste doma, izbijegnite grickanje lijepljenjem flastera na nokte koji će vas spriječiti u grickanju nokta.

Možete pokušati i dva puta dnevno umakati prste u ulje čajevca, maslinovo, riblje ili ricinusovo ulje, a umakati trebate 20 minuta. Isto tako možete svaki dan umakati prste po 5 minuta u ocat, ili u sok od limuna.

vijek svoje nokte održavajte urednima, kako ne bi slučajno imali bilo kakve nepravilnosti, koje vas mogu dovesti u napast grickanja noktiju. Redovito režite, rašpajte i lakirajte svoje nokte, kako bi vas pogled na njih odbio od grickanja. Što ćete imati ljepše nokte, to će vam više biti žao da ih uništite grickanjem.

Ukoliko imate oštećenu kožicu oko noktiju, izbjegavajte koristiti ljute pripravke protiv grickanja, kako ne bi dodatno uništili kožicu oko noktiju. U ovakvim slučajevima se radije odlučite za ulja koja će ju nahraniti.

Loading...