Kako da istaknemo ženstvenost

Ženstvenost u izgledu

Ženstvenost ćemo najbolje istaći ako nosimo garderobu koja nam lijepo stoji. Koja nam pomalo sakrije nedostatke, a pomalo nam istakne što je lijepo. Sve što nosimo treba da izgleda tako da se vidi da smo uložile truda u izbor toga što nosimo.

Šminka nije neophodna, ali je ženstvena. Malo crvenog ili roze karmina uvijek osvježava naše lice.

Nositi usklađen nakit, imati urednu njegovanu kosu su jako ženstveni elementi.
Treba da volimo svaki centimetar našeg tijela. Naše tijelo je ono po čemu smo žene. Ne stidimo se malih naslaga sala. Žensko tijelo uvijek ima veći procenat masnih naslaga nego muško. Ali možemo naše tijelo njegovati i odžavati sportom, jogom, plesom ili plivanjem. Na taj način ćemo bolje razviti ženstvenost i svoje tijelo još više cijeniti i voljeti.

Ako sebi svakodnevno odvojimo malo vremena da izgledamo čisto i svježe ženstvenost nam ne može izostati.

Nositi se kao dama

U većini kultura je normalno da žene nose nakit , odjeću koja ističe ženstvenost, elegantnije cipele. Ako ne hodamo lako sa visokim potpeticama možemo ili prvo malo vježbati ili nositi jednostavno ravne elegantne cipele, da nam omoguće lakše kretanje. Mi žene po prirodi hodamo senzibilnije i naši pokreti su od kukova prema ramenima. Zato se trudimo da hodamo sa malim koracima lagano i elegantno, a ne kao da žurimo na voz.

Plešimo svakodnevno, jednostavno u kući. Ples je jedna forma gdje ženstvenost potpuno razvijamo. Trbušni ples naglašava prirodne forme ženskog tijela Salsa ili drugi plesovi sa partnerom naglašavaju tradicionalnu razliku između žena i muškaraca. Muškarac vodi ples, a žena ga prati sa više pokreta. Dok plešemo naša psiha je potpuno akceptirala naše tijelo takvo kakvo je. Na taj način razvijamo slobodu tijela i naša ženstvenost je još izraženija. Da bismo plesali i uživali u plesu ne moramo biti profesionalni plesači. Prepustimo se ritmu i tjelo će se samo prilagoditi.

Budimo opuštene i nasmijane. Osmijeh je šminka koja nam svima najljepše stoji. Biti svoja, osjećati se ugodno, šaliti se pomalo, nestašno zadirkivati i uživati je nešto što potpuno pripada nama, a puno je ljepše nego namršteno i mrzovoljno ponašanje.

Već je poznato da je jako bitno sebe voljeti i imati samopouzdanje. Ako nam je samopouzdanje jako ne samo da izgledamo ženstvenije, nego smo i samostalnije i sigurnije u svoje ponašanje, odluke i izbore. Hodajmo uzdignute glave sa osmijehom na licu!

Imati samopouzdanje nije arogancija. Ne moramo isticati šta imamo ili sta postižemo. Cijenimo to što smo same postigle, ali i to što drugi postižu, jer smo kroz svoj trud svijesne koliko truda je uloženo za neki rezultat ili rad.

Budimo brižne, jer nam je i to u našoj ženskoj prirodi. Brinuti se za svoje najbliže ili za nekoga nas u biti usrećuje i pravi zadovoljnima. Pa se ne trebamo toga stidjeti, nego naprotiv uživati u tome.

Imati dobre manire

Već sam ranije pisala da smo mi žene nadarene mudrošću. Tako da nam ne treba biti teško tražiti momenat kada treba šta reći. I to reći bez galame i psovki, već umjereno i staloženo. Imati dobre manire u svakodnevnom životu, gdje poštujemo sagovornika i imamo interesa za druge, pohvaliti njihov rad ili izgled.

Ono što još nama ženama pripada je rado pričati o drugima. To je naša ženska znatiželja i priroda, samo moramo biti obazrive i znati granicu da ta interesovanja i priče ne pređu u zlobno ogovaranje koje ne donosi nikakvo dobro. Moramo biti u stanju prihvatiti uspjeh drugih i dati im kompliment.

Komplimenti su neophodni i za psihu zdravi. Sa njima se ljepše osjećamo i imamo refleksiju onoga čime se bavimo.

Loading...