Kako sakriti nedostatke na koži?

Svakodnevno se borite s podočnjacima, bubuljicama, staračkim pjegama i drugim nesavršenostima kože? Vrijeme je da naučite kako se koristi korektor! Sve što treba da uradite jeste da kupite odgovarajuću nijansu i savršeno je stopite s kožom.

Ispod očiju

Za prikrivanje podočnjaka koristite korektor nijansu koja je svjetlija od pudera. Ako vas muče natečene oči, neka boja korektora onda bude za nijansu tamnija od pudera.

Prikrijte vene i kapilare

Muče vas sitne vene i kapilari koji nalikuju mreži? Isprobajte korektor sa žutim tonom. Ova nijansa je odlična i za prikrivanje modrica.

Korektor ima rok trajanja

Nemojte upotrebljavati korektore starije od godinu dana. Proizvodi kojima je prošao rok trajanja predstavljaju pravo “skladište” prljavštine i bakterija koje mogu da uzrokuju infekcije na koži.

Hidrirajte kožu

Prije nego što nanesete korektor na kožu trebalo bi je pripremiti pomoću hidratantne kreme koja će omogućiti stvaranje glatke osnove. Dopustite koži da upije svu kremu, pa tek onda počnite sa prikrivanjem nedostataka.

Bez vidljivih prelaza

Nanesite korektor jagodicama prstiju ili četkicom, a zatim ga stopite s kožom pomoću malog trouglastog sunđera. Možete ga nanijeti ispod ili preko tečnog pudera. Na kraju sve povežite i fiksirajte neutralnim puderom u prahu.

Ne pretjerujete s količinom korektora

Kada je u pitanju korektor počnite s vrlo malom količinom proizvoda. Ako ga nanesete previše, teško da ćete izbjeći izgled lutke.

izvor:vijesti.me

Loading...