KAKO UKLONITI BOLOVE U RAMENU

Bol u ramenu sve češće zadaje tegobe starijoj i mlađoj populaciji. Ipak, dobro je znati da postoje razni uzroci te boli i bitno je pravilno utvrditi dijagnozu bolova. Donosimo vam metode kako ukloniti bolove u ramenima kako biste se osjećali opuštenije i zadovoljnije.

Uzroci bola u ramenu mogu biti istezanje ramena, ukočenost ramena artritis te neke traumatske ozljede, pogotovo je to velik slučaj kod sportaša.

Vrijeme za posjet liječinku je kada primijetite da se bol javlja uglavnom kad se smirite, tokom noći i kad ste opušteni. Isto tako i kada nemate mogućnost nošenja bilo kakvih predmeta na bolnoj ruci te ako jednostavno ne možete podići ruku.

Od velike pomoći i to prirodnim metodama za uspješno liječenje bolnog ramena su hladni oblozi i toplina. Ako je došlo do ozljede, preporuča se korištenje leda unutar 48 sati jer time pomažete bržem smanjenju oteklina.

Preporuča se i kod sportaša poslije aktivnosti kako bi se mišići i živci mogli ohladiti.

Toplinska terapija za razliku od obloga se preporuča prije treninga iz razloga da se mišići dobro zagriju i na taj način opuste kako ne bi došlo do pogoršanja stanja.

Pomoću istezanja tetiva oko zglobova olakšati ćete vaše rame, a bol će biti osjetno manja. Radite zato pravilne vježbe bez prevelike aktivnosti i napetosti. Ako već ne možete sami napraviti samomasažu, potražite pomoć vama bliske osobe.

Na upalna područja koristite čaj od kamilice koji je poznat po tome da djeluje protuupalno, antiseptički i smirujuće.

Dovoljno je da platnene zavoje ili gaze natopite sa čajem od kamilice i držite nekoliko sati u mirnom položaju. Istu metodu možete primjenjivati i po noći kada se tijelo odmara i kada mirujete.

Ako vam navedene prirodne metode ipak ne pomogu, pokušajte s fizikalnom terapijom ili injekcijom kortizola koji djelotvorno smiruje upale i bolove u mišićima i zglobovima.

Loading...