Kako zadržati frizuru nakon posjete salonu?

Klijentima sa jako sviđa izgled sa novom frizurom nakon izlaska iz salona. Kako zadržati taj izgled od posjeta salonu, pa do pokušaja te iste frizure kod kuće??

Frizer mora pružiti kompletnu njegu Vašoj kosi, od dobre boje, šišanja te njege koju kosa mora dobiti iz šampona i maski, koji
su jako važni nakon tretmana. Ako zaista želite izgledati sjajno, nakon novog šišanja kosu je potrebno osvježiti i nekom bojom. To može biti samo boja koja tonira ako već ne želite mijenjati boju kose. Ona će vam pomoći da ona bude sjajnija i podatnija, a naravno da će onda i dobro šišanje doći do izražaja!

Boje koje nisu trajne, ne stvaraju probleme kojih bi se mogli bojati poput suhe kose, izrasta nakon nekog vremena i sl. One se i isperu nakon mjesec do dva, a kosa je nakon njih zdrava i možete ponoviti postupak.

Nakon što ste došli kući od frizera trebali bi imati upute kako održavati tu frizuru, način pranja i sušenja. Potrebne su nam te informacije kako bi mogli zadržati tu frizuru idućih mjesec dana. Isto je tako važno da prije šišanja porazgovarate s vašim frizerom, ispričate mu koliko često perete kosu i na koji način ju sušite. Možda ćete dobiti neki savjet, nešto novo što niste znali ili ćete shvatiti da neke poteze radite sasvim krivo. Ponekad koristimo krive preparate ili krive četke za raščešljavanje, ili sušenje što je dovoljno da u konačnici budete nezadovoljni sa svojom kosom.

Kosa isto treba određenu četku, bila ona kovrčava ili ravna, četka za sušenje nam može biti od velike pomoći, ali nam može i odmoći. Ako je dobra i kvalitetna dovoljno je proći dva puta kroz kosu i dobit ćete upravo onakav izgled kakav ste imali kad ste izašli iz salona.

Dobro je ako vaš frizer ima sličan pribor s kojim radi i za prodaju, jer vam on može odmah preporučiti što je za vašu kosu i pokazati vam kako se koristi. Često u trgovinama gdje se prodaju četke, šamponi, regeneratori, savjetuju ljudi koji možda i ne poznaju vašu kosu kao niti te preparate. Moguće je da nam kupljeno neće odgovarati i da smo nezadovoljni.

Ono što nam je potrebno je:
– kvalitetan i odgovarajući šampon za vaš tip kose
– njega nakon pranja, regenerator ili maska ovisno o suhoći kose
– krema za vrhove
– styling proizvod, ovisno o frizuri koju imate
– četka za raščešljavanje i oblikovanje kose

Ukoliko koristite peglu, jako je važno da kupite kvalitetnu peglu koja neće isušiti vaše vrhove. Ona nakon peglanja i dalje mora biti sjajna i glatka, a ako nije, znači da nemate dobru peglu.
Pegle s regulacijom topline su dobre jer se mogu prilagoditi vašem tipu kose, debljini, valovitosti i sl. (savjetujte se s vašim frizerom)

Uglavnom, ako radite krive stvari iznova i iznova, uvijek ćete dobivati isti rezultat, ili još gori. Trebamo raditi pametnije, ne teže, ali kako da to znamo? Potrebno je učiti, preispitivati svoje znanje, mijenjati određene stvari a tada ćemo dobiti i drugačije rezultate. Ako ste jedan od onih koji kažu, nemam volje, niti talenta za to, mi smo ti koji će vam pokazati da ponekad nije potrebno da budete frizer kako bi znali vašu kosu urediti kod kuće.

Žena uz malo dobre volje može izgledati zanosno

Motivirana izborom za Dove Kampanju, koja se održala u subotu gdje su se birale žene iznad 45god, ponosna da sam pratila jednu gospođu koja ima iznad 60 godina, i usuđujem se reći da ponekad nemamo tu snagu koju bi kao žene trebale imati. Zar nije na ženi da se cijeli život trudi da izgleda lijepo, da sjaji i blista. Na kraju previše toga se vrti oko ljepote i mode, ljubavi i seksualnosti bez obzira na to koliko godina mi imale. Ne smijemo se prepustiti vremenu i ono što godine nose, a da to ne održavamo. Mladost nosi onaj bezbrižan osmjeh i ljepotu, ali godine zrelost i mudrost koju ne možemo imati dok smo mlade. Ako cijelo to vrijeme uspijemo brinuti o tome da smo lijepe, to je naš uspjeh koji će se prepoznati u našem pogledu i samopouzdanju bez obzira na to koliko godina imale.

Nakon što sam vidjela sve te hrabre žene koje su se usudile prošetati pistom bez obzira na svoje godine, obećala sam samoj sebi da ću držati do svog izgleda, bez obzira na sve prilike u životu, zadovoljstva i nezadovoljstva. Mislim da je dobar pokretač osobno zadovoljstvo, a smatram da je dobar početak i “biti zadovoljna svojom kosom i frizurom”.

Čuvajte ono malo vremena za sebe. Važno je kako izgledate i kakvu frizuru imate, a još je važnije da ste zadovoljni svojim izgledom. Od Vaše kose je moguće napraviti puno i ne smijemo biti nezadovoljne ako ona nije baš onakva kakvom bi ju mi željeli imati. Kosi se treba prilagoditi i bit ćete zadovoljni njenim izgledom. Važno je znati tih par poteza prilagoditi baš njoj.

source: zena.hr

Loading...