Kivi je odličan za njegu kože

Kivi je na samom vrhu top-liste najzdravijeg voća. Između ostalog, podiže imunitet i štiti od prehlade, jača krvotok i reguliše varenje. Kivi pomaže i u “razgrađivanju” stresa, posebno ljutnje, a prema nekim istraživanjima redovnim konzumiranjem možemo da smanjimo i glavobolju.

Kako, između ostalog, sadrži mnogo vitamina C (samo s jednim kivijem možemo da zadovoljimo dnevnu potrebu za tim vitaminom) i voćnih kiselina, možemo da ga nađemo u brojnim proizvodima za njegu lica i tijela.

Kivi zato štiti kožu od isušivanja i čini je baršunastom i nježnom. Reguliše masnoću kože i sužava proširene pore, a jača i njeno vezivno tkivo i štiti je od starenja. Evo nekoliko maski koje možete da napravite kod kuće, a koje mogu da vam pomognu.

Protiv nečiste i masne kože lica: u blenderu izmiješajte jedan kivi i jednu bananu. Masku nanesite na lice i vrat pa je nakon 20 minuta isperite toplom vodom.

Za čisti, sjajni i ružičasti ten: u jedan zgnječeni kivi dodajte jednu kašičicu meda i malo jogurta. Masku nanesite na lice i isperite je nakon 20 minuta.

Za otklanjanje suvih i beživotnih ćelija kože: kivi isjecite na tanke kriške i rasporedite ih po licu, vratu i dekolteu pa pustite da djeluju pet minuta.

Za osvježavanje lica: u debljem sloju nanesite svoju omiljenu kremu kojoj ste dodali nekoliko kapi limunovog soka. Zatim na lice i vrat rasporedite kriške tanko narezanog kivija. Nakon desetak minuta, kremu isperite s mlakom vodom.

izvor: www.vijesti.me

Loading...