Ljubavna diplomacija za uspješnu vezu

Otkrij pet problema koji mogu uništiti ljubavnu vezu i kako ih spriječiti

Ne postoji savršena formula za savršenu vezu, ali postoje određeni savjeti koji ti mogu pomoći da svoju vezu održiš stabilnom i sretnom. Većina njih uključuje način na koji bi ti i partner trebali komunicirati te kakav stav bi trebala zauzeti u određenim situacijama. Drugim riječima, važno je da naučiš ljubavnu diplomaciju i kako pristupiti određenom problemu

Uvijek govoriš sve što misliš – Kao što dobar urednik časopisa odstranjuje nepotreban tekst i zadržava samo kvalitetu, tako i ti u svom razgovoru s partnerom primjeni sličan pristup. Cenzuriraj sebe, savjetuju stručnjaci, jer najsretniji su parovi koji ne izgovaraju baš svaku kritičnu misao prilikom razgovora o osjetljivim temama.

Upuštaš se u svađe kao ratnik – Nije teško pretvoriti razgovor u verbalni rat ­ jer dovoljan je samo jedan otrovan komentar da se vatra razbukta. No, psiholozi preporučuju trezveniji i smireniji pristup. Taktično izloži problem, bez podizanja glasa i utvrđivanja krivnje druge strane. Reci kako se osjećaš: “Žao mi je što si to napravio bez mog znanja”, i naglasi da ste u svemuzajedno: “Ovo je naš problem”.

On nije spreman za kompromise – Žene su generalno spremne za brojne kompromise kada su muškarci u pitanju. Ali zato muški rod češće mora poraditi na fleksibilnosti. Na primjer, ako tvoj partner odbije preskočiti “mušku partiju pića i nogometa” zbog vaše godišnjice, onda si zaista u problemu. Psiholozi smatraju da je odlika prave emotivne zajednice da muškarac prihvati velike želje djevojke ili supruge.

Toleriraš loše partnerovo ponašanje – Od prvog dana nemoj pristajati, niti tolerirati, nekorektno ponašanje svog partnera . Uvijek mu reci kada te nešto povrijedi ili uznemiri, i objasni mu zbog čega se tako osjećaš. Iskustvo pokazuje da je niži nivo tolerancije na početku veze jamstvo sreće u vezi na duže staze.

On je često negativan – Nije nikakvo iznenađenje to što je za pozitivne ljude svijet puno ugodnije mjesto za život. U tom kontekstu, život s optimistom je puno ugodniji nego spesimistom. Psihološka istraživanja pokazuju da je u razgovorima sretnih parova odnos pozitivnih i negativnih izjava 5:1.

Loading...