Namirnice od kojih će vam koža biti blistava i zdrava!

Šargarepa
Beta karoten u šargarepi je preobraćen u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lepom. Vitamin A sadrži antioksidante i na taj način pomaže sprečavanju sitnih bora, linija i nepravilnosti na koži.
Zeleni čaj
Antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale, zbog kojh nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj takođe pomaže u smanjenju stresa, omogućujući telu dobru podlogu za odmor i dobar san, koji su neophodni za održavanje lepote.
Citrusi
Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka poštovanog zbog njegovih odličnih moći. Osvežavajuć i lep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmanina C su prirodno ceđeni sokovi poput onih od pomorandže, grejpa i limuna.
Paradajz
Paradajz je bogat antioksidantima, i važan je sastojak za sjajnu i zdravu kožu. I vi možete učiniti da vaša koža izgleda besprekorno tako što ćete ga uvesti u redovan meni.
Bademi
Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovno vežbanje i rad organizma. Oni su takođe ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koje mogu potpuno da unište i vašu figuru i zdravlje.
Nezaslađeni jogurt
Jogurt bez dodatka šećera, raznih ukusa i ostalih nepotrebnih sastojaka je dobar za vaše zube i kosti. Bilioni dobrih bakterija u jogurtu pomažu probavu, što smanjuje nadutost.
Sir
Konzumiranje tvrdih sireva je visoko preporučljivo jer pomaže u prevenciji od oralnih bakterija koje uzrokuju probleme sa desnima i karijesom. Uz sir imaćete blistav osmeh.
Povrće
Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjiru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koji vas čine sitim dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadutosti abdomena, sjaju kože i maladačkoj lepoti.

Loading...