Nega masne kože lica

Masna koža lica je sjajna, proširenih pora i često sa bubuljicama. Uzroci za masnu kožu su različiti – genetičko nasleđe, nepravilna ishrana, poremećaj hormonalnog sistema, upotreba neadekvatnih kozmetičkih preparata, nepovoljni vremenski uslovi (vruće i vlažno vreme).

Masna koža lica se često javlja kod tinejdžera usled hormonalnih promena ali se može javiti i u bilo kom životnom dobu. Mnogi ljudi imaju masnu kožu u pojedinim predelima lica a suvu ili normalnu u ostalim i takva kombinacija je karakteristična za mešoviti tip kože.

Čišćenje masne kože

Prvo se lice čisti od prljavštine i ostatka šminke a nakon toga sledi masaža i piling. Umivajte lice toplom ili vrućom vodom i odgovarajućim sapunom kako biste sprečili nagomilavanje masnoće u porama. Izbegavajte preparate koji isušuju kožu jer time se gubi prirodna masnoća a lojne žlezde se još više podstiču da rade. Gel od aloje je odličan za čišćenje masne kože.

Maska od krastavca za masni kožu

– 1/2 krastavca,
– 1 belance
– 1 kašičica limunovog soka,
– 1 kašičica nane

Izmiksajte sve i ostavite da se ohladi 10 minuta. Stavite masu na lice i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga skinite masku i isperite lice toplom a zatim hladnom vodom.

Maska od paradajza

Oljuštite jedan zreo paradajz, odstranite semenke i izgnječite. Nanesite na lice i ostavite 15 minuta. Dok držite masku na licu legnite i opustite se. Isperite lice mlakom vodom. Ova maska je pogodna za masnu kožu sa proširenim porama.

Loading...