Njega kože i kose nakon ljeta

Kosu i kožu je važno regenerirati prije dolaska zime i pripremiti ih za jednako štetno izlaganje hladnoći. Preplanuli, odmorni i puni energije vratili smo se s godišnjih odmora spremni za još jednu radnu jesen. Iako nam se čini da naša preplanula koža i kosa izgledaju gotovo savršeno, nakon dugog izlaganja suncu istina je potpuno suprotna – potrebna im je hitna hidratacija!

Ljepota kože i kose te njihovo zdravlje ovisi o tome koliko im pažnje posvećujemo tijekom cijele godine. No, u vrijeme promjene godišnjih doba, a posebno s dolaskom jeseni i hladnih dana, koži i kosi potrebna je posebna njega.

U vrućim ljetnim mjesecima prepuštamo se čarima sunca i mora, često zanemarujući posljedice koje su neizbježne. Sunčeve zrake i slana voda isušuju i oštećuju kožu i kosu nepovratno. Važno je pobrinuti se za njih, regenerirati ih prije dolaska zime i pripremiti ih za jednako štetno izlaganje hladnoći.

Nekoliko savjeta kako preživjeti ovo dramatično vrijeme za vašu kožu:

1. Hidratizirajte se – povećajte unos tekućine tijekom ljetnih i zimskih mjeseci. Ne samo da ćete očistiti vaš organizam od štetnih tvari, već ćete i hidratizirati kožu i kosu nakon isušivanja od sunca i soli.

2. Losione zamijenite kremama – zbog svoje lagane teksture, losioni su prvi izbor u ljetnim mjesecima. Ali, dolaskom zime zamijenite ih kremama koje hidratiziraju vašu kožu dublje i čuvaju je od hladnoće.

3. Piling kože i kose – povremenim pilingom uklonit ćete mrtve stanice, otvoriti pore kako bi vaša koža prodisala i bila znatno mekša.

4. Zdrava prehrana – jedite zdravo, pazite na dovoljan unos voća i povrća te drugih hranjivih tvari.

5. Ruke i usne- hidratizirajte ruke nakon svakog pranja te koristite balzame za usta tijekom cijele godine.

Odgovor na pitanje koji je proizvod najbolji za Vas te što odabrati, potražite već ovu srijedu u svim KOZMO drogerijama. Veliki izbor preparata za hidratizaciju i brigu vaše kože koji su često na akciji do 30 %.

Loading...