Savršeni kućni manikir

Svako od nas želi imati lijepe i njegovane ruke. U ovim hladnim danima, ruke su, zbog niskih temperatura, podložnije isušivanju. Noktima i rukama je potrebna posebna, dubinska njega. Da biste to postigli, slijedite ovih četrnaest koraka i zasigurno ćete biti zadovoljni učinkom.

KORAK 1
Ruke temeljito operite u toploj vodi koristeći sapun (najbolje bi bilo da je dezinfekcioni). Nakon toga, dobro posušite ruke i nokte.

KORAK 2
Uklonite sve ostatke laka odstranjivačem laka za nokte (po mogućnosti da je na bazi ulja, jer je manje agresivan za nokte).

KORAK 3
Nanesite tekućinu za uklanjanje zanoktica i za vrijeme njenog djelovanja, isturpijajte nokte u željeni oblik , imajući na umu prirodni oblik nokta.

KORAK 4
Gurnite zanoktice unazad pomoću drvenog ili metalnog potiskivača za zanoktice. Time će se neželjena kožica oko nokta sama odvojiti. To je puno bolja metoda od rezanja zanoktica koje onda vremenom postaju tvrđe i teže se otklanjaju.

KORAK 5
Ulijte mlaku vodu u plastičnu posudicu dodavajući krišku limuna ili grejpa. Voće je tu da pomogne očistiti donji dio nokta i izbijeli ih prirodnim putem.

KORAK 6
Osušite ruke peškirom i nanesite tanak sloj hidratantne maske za ruke.

KORAK 7
Umotajte ruke u tople rukavice ili peškir. Ostavite ruke da miruju 5 minuta. Maska će dubinski prodrijeti u vašu kožu i nahraniti je.

KORAK 8
Očistite masku spužvicom ili jednostavno isperite nasku mlazom tople vode. Ne zaboravite da poslije svakog pranja ruke dobro osušite peškirom, jer ostaci vode na rukama samo dodatno isušuju kožu.

KORAK 9
Ispolirajte nokte pomoću polir turpije nježno prelazeći preko površine nokta. Cilj je samo blago ukloniti masnoću sa površine. Ukoliko imate prirodno suhe nokte koji se ljušte po površini, ovaj korak preskočite.

KORAK 10
Nakon toga započnite masažu s hidrantnom kremom za ruke, a ukoliko je koža ruku izrazito suha i gruba, masažu radite sa nešto masnijom kremom. Kružnim pokretima izmasirajte svaki dio ruku uključujući i nokte.

KORAK 11
Svaki nokat treba biti očišćen s acetonom prije nego što na njega želimo nanijeti lak za nokte.

KORAK 12
Nanesite odabranu bazu za nokte iz one kolekcije lakova koju koristite. U trgovinama sada uz svaku kolekciju lakova postoji i baza ili podlak koji će duži period sačuvati boju na vašim noktima

KORAK 13
Nakon što se podlak osuši, nalakirajte nokte s jedinim ili dva sloja vašeg omiljenog laka za nokte. Kod jarkih boja (crvena, ljubičasta, plava) nanesite obavezno dva sloja.

KORAK 14
Nakon nekoliko minuta, kad se lak dobro osuši, nanesite ulje za zanoktice. Ulje obavezno dobro utrljajte po zanokticama i noktima.

Loading...