Savršeno bijeli zubi!

Da bi muški rod oborile s nogu već na prvom izlasku, osmijeh žene mora biti seksipilan, a to se najlakše postiže zdravim i kristalno bijelim zubima. Hollywoodski osmijeh ne nude samo skupi tretmani izbjeljivanja zuba. Savršenu bjelinu možete postići i nekim metodama iz kućne radinosti. Nudimo vam par savjeta kako sami možete imati takve zube, a da se ne morate odreći niti svoje jutarnje kafe.

– Nove četkice za zube napravljene su tako da ne čiste zube samo po površini već idu u prostor između njih. Četkice na baterije idealne su za poliranje zuba, a konac, koji je i najstarija metoda čišćenja zuba, još uvijek je najbolja. Ne zaboravite da bi četkice trebali mijenjati svaka 2 mjeseca.

– Najbolji i najjeftiniji tretman izbjeljivanja zuba kod kuće je stavljanje gela. Postupak je jako lagan, a rezultati su vidljivi već nakon par dana. Gel stavite na četkicu i par minuta cetkajte zube. Jedina mana ovog tretmana je to što rezultati nisu duga vijeka.

– Na policama u trgovinama je sve više pasti za zube kojima je pored čišćenja jedna od zadaća i izbjeljivanje. Takve paste za zube imaju hidrogen-peroksid koji nakon nekog vremena izbjeljuje zube za 2-3 nijanse.
Pribor za izbjeljivanje sastoji se od gumenih kalupa i gela , a kalupe možete kupiti kod svog zubara. Najbolje bi bilo da kalupe držite preko noći. Dakle, prije nego sto krenete spavati operite zube i kalupe u koje ste nasuli gel fiksirajte na zube. Ovaj tretman nemojte raditi prečesto da ne bi uništili povrsinski sloj zuba tj gleđ.

Metode iz kuhinje:

– U posudu naspite par kapi maslinovog ulja, malo soli i jednu kašiku sode bikarbone. Kada se ta smjesa zapjeni startajte s izbjeljivanjem. Zube kasnije operite pastom za zube koju inace koristite.

– Zube možete izbijeliti i jabučnim sirćetom, ali morate ga pomjesati vodom jer sam nagriza zubnu gleđ. U pola čaše vode stavite kasiku jabučnog sirćeta. Naravno, poslije zube operite običnom pastom.

izvor: ljepota.ba

Loading...