Serum sa vitaminom C

Vitamin C ne samo da radi dobro našem imunitetu i jača nam organizam već ima i veoma blagotvorno delovanje na našu kožu. Na sjajnom blogu Welnessmama pronašli smo recept za serum vitamina C koji želimo da podelimo sa vama.

Vitamin C je prirodni satojak koji bi trebalo da bude obavezan deo vaše svakodnevne nege kože. Može ga se naći u mnogim kozmetičkim kremama i proizvodima, ali vi bez imalo problema sami možete napraviti svoj lekoviti serum.

Kako vitamin C deluje na kožu?

Vitamin C poboljšava produkciju prirodnog kolagena što pomaže da se rešite sitnih i krupnijih borica, zateže i osvežava kožu, umanjuje štetnost prevelike izloženosti suncu i hloru te pomaže koži da se sama regeneriše.

Pre nego pređemo na recept za ovaj serum reći ćemo vam i nekoliko mera predostrožnosti.

Koristite se tačnim merama koje su napisane i nemojte samoinicijativno dodavati vitamin C, jer prevelika koncentracija ovog vitamina zbog svoje kiselosti može izazvati suprotan učinak.

Ako imate veoma osetljivu kožu, dodajte više vode.

Pre nego stavite serum na lice testirajte ga na zglobu ruke zbog mogućih alergijskih reakcija.

Potrebni sastojci:
½ kašike vitamina C u prahu
Kašika destilovane vode
2 kašike povrtnog glicerina
Tamna staklena flašica

Rastvorite vitamin C u vodi, dodajte glicerin i sve stavite u staklenu flašicu. Čuvajte u frižideru najviše dve nedelje. Ovaj serum koristite kao toner nakon svakodnevnog čišćenja lica.

Loading...