Skidanje šminke za 5 minuta

Sve smo sigurno već dolazile u situaciju da nam se ponekad ne da da skinemo šminku, ali zapravo za taj ´poduhvat´ potrebno nam je samo pet minuta. Nemojte biti umorne za to. Većina žena od samog početka upotrebljavanja make up-a vrlo dobro zna da je jako važno tu šminku i skinuti prije odlaska na spavanje. No, stručnjaci upozoravaju da nije samo bitno temeljito oprati lice vodom, tj. ukloniti šminku vlažnim maramicama jer još mnogo prljavštine i ostataka ostaje na našoj koži, a to svakako onda začepljuje pore. Zapravo, za skidanje šminke dovoljno vam je samo pet minuta, ako to radite kako treba.

Korak 1: Skidanje make up-a

Za početak, kosu s lica zakačite snalom i komadom vate i losiona za skidanje šminke obrišite maskaru s vaših trepavica. Zatim isto uradite i sa sjenilom na vašim očima. Nakon što ste skroz skinuli šminku s očiju, to je najbolje činiti odredjenim losionom ili kremom namjenjenom upravo za skidanje šminke s očiju, nanesite na dlanove kremu za skidanje šminke, a potom je rastrljajte po nosu, bradi, čelu i obrazima i to s vrhovima prstiju. Umasirajte kružnim pokretima kremu na vaše lice, krenuvši od vrata prema gore, tačnije prema čelu.

Korak 2: Tonik za temeljito cišćenje
Nakon što ste prstima stavili kremu na cijelo lice, uzmite malo vate u svaku ruku i skinite kremu skupa sa šminkom. Nakon što ste vaše lice očistili od tragova make up-a, slijedi naredni korak, tj upotreba tonika za lice kojim ćete temeljito očistiti i pore.
Na malo vate stavite tonik za čišćenje lica i nanesite ga prvo na čelo i obraze, a potom i na dio oko nosa. Kada ste taj dio dobro istrljali, pređite na bradu i ostatak lica, nakon čega slijedi zavrsni korak.

Korak 3: Hranjiva krema
Mnoge žene zanemaruju da je od izuzetne važnosti hraniti kožu, a to osim dobrom ishranom svakako možete učiniti i hranjivom kremom koja je boj 1, naročito nakon što vaše lice tokom dana bude pod napornom šminkom. Bez hranjive kreme vaša koža neće biti glatka i zdrava, naročito jer sve vremenske promjene utiču na vaše lice jer je uvijek otkriveno i time sklono isušivanju. Vrhovima prstiju uzmite kremu i nanesite je na kožu u debelom sloju. Prste obje ruke stavite na sredinu čela i polako utrljajte kremu krečući se prema obrazima, pazeći na oči, a onda i prema vilici, bradi, a na kraju i vratu. Visak kreme uklonite papirom.

izvor: ljepota.ba

Loading...