Tuširanjem do lijepe kože

Topla voda čisti dišne puteve.

Posljednjih dana zbog tempertura preko 35 stupnjeva bilo se teško nagovoriti na topli tuš ili kupku, ali danas i sljedećih nekoliko dana, koliko će trajati zahlađenje, svojoj koži i dišnim sustav mogli biste to priuštiti.

Naime, vlaga koja se stvara prilikom tuširanja toplom vodom blagodat je za dišni nos, sinuse, grlo i bronhije. Koncentrirate li se na polagano i duboko disanje dok se tuširate – vlaga će rastopiti sve što se nakupilo u vašim putevima i osloboditi vas pritiska.

Osim toga, topla para pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz tijela, brine se o cirkulaciji, te koži daje lijep izgled i, vrlo važno, djeluje na celulit.

Otvara pore i opušta

Crvenilo kože je u ovom slučaju dobra stvar jer se krv povlači na površinu, te tako bolje hrani tkivo i kožu, donoseći joj više kisika i nutrijenata. S povećanom koncentracijom kisika, imunitet se učinkovitije rješava toksina i potiče limfnu drenažu.

No ovaj sistem moramo sami pokrenuti i to tjelovježbom ili masažom, a rezultati su bolji rad metabolizma, jače izlučivanje štetnih tvari iz tkiva i manje celulita.

Pore se otvaraju pod utjecajem topline i ovako možete bolje očistiti lice od dosadnih i upornih mitesera i sličnih prištića. Koža se dubinski čisti, a rezultat je sjajna i lijepa put. Ne treba zaboraviti da ćete se tuširanjem opustiti i osjetiti olakšanje u mišićima i zglobovima. Toplina se stoljećima koristi kao tretman kod bolnih tegoba kao što je artritis i kako bi se poboljšala fleksibilnost zglobova i mišića.

source: doktormedicine.blogspot.com

Loading...