Za one koji žele biti savršeni

Koliko puta ste željeli biti samouvjereni i sigurni u sebe? Svima nama s vremena na vrijeme nedostaje mala doza samopouzdanja. Svakodnevno smo okruženi savršenstvom na televiziji, internetu i naslovnicama raznih magazina. Kako su samo savršene žene i muškarci sa naslovnica i kako se samo rastužimo i razočaramo kad se počnemo upoređivati s njima…

Postoji način da prebolite činjenicu što vaš ten nije savršen, što imate nekoliko kilograma viška , što glas počne da vam drhti onda kada to najmanje želite i što često skrivate pogled od drugih.

1) NEMOJTE SE UPOREĐIVATI S DRUGIMA

Svako na sebi ima nešto što bi želio promijeniti. Umjesto da sanjate e da imate savršen osmeh, butine, grudi ili kosu kao neko drugi, razmislite o svojim kvalitetima i o onome što drugi ljudi žele, a vi na sreću imate. Ovako ćete više cijeniti ono što imate.

2) POSVETITE SE ONOME ŠTO MOŽETE PROMIJENITI

UmJesto da želite da ste visočiji, potrudite se da zategnete svoje tijelo, otiđite na jogu, aerobik ili pilates.
Pronađite svoje uunutrašnje talente koje posjedujete. Naravno poklonite si nagradu za svaki novi uspjeh. Šta kažete za novi par štikli?

3) OBUCITE ONO ŠTO ŽELITE

Nemojte da čekate da smršate da biste obnovili garderobu, jer i u sadašnjem telu možete da se osJećate jednako dobro, ako se još malo potrudite. Kupite par novih krpica koje pristaju vašoj figuri i
potrudite se da izgledate najbolje što možete.

4) OKRUŽITE SE LjEPOTOM

Kada stvorite lijepo okruženje kod kuće ili na poslu, svojim čulima ćete dati priliku da uživaju, što je nešto za čime svi žudimo. Dovoljne su sitnice, pa na sto stavite lep buket, dodajte nekoliko svilenih jastučića na stari kauč, dok kuhate slušajte omiljenu muziku, pijte vodu iz čaše za vino…RADITE ONO ŠTO VOLITE!

5) UKRADITE VRIJEME SAMO ZA SEBE

.Organizujte dan tako da ostavite sebi vremena za toplu umirujuću kupku, masažu eteričnim uljima, pronađite knjigu koju volite, pišite blog ili dnevnik.

6) DRUŽITE SE SA POZITIVNIM LJUDIMA

Provodite vrijeme sa ljudima koji čine da se osjećate dobro i ulivaju vam dodatnu energiju, a zaobiđite one u čijem društvu najčešće padate pod uticaj loših navika.

7) PRONAĐITE NOVU INSPIRACIJU, UPOZNAJTE SEBE

Sigurno postoji mnogo stvar, osim fizičkog izgleda, koje vas inspirišu. Pronađite nešto što strasno podržavate ili volite i posvetite svoje vrijeme i energiju tome umesto brojanju kalorija.

8) TRETIRAJTE SEBE KAO ŠTO TRETIRATE DRUGE

Da li biste i u najluđim snovima drugima mogli da kažete ono što govorite sami sebi. Zamijenite strogoću i samokritičnost nježnijim načinima i sami sebi budite podrška.
I ne zaboravite promjene se ne dešavaju preko noći. Za promjene treba strpljenja i vremena.

9) SLUŠAJTE SVOJE TIJELO

Trudite se da svoje obroke jedete u tihom okruženju bez mnogo stresova, ne žurite i jedite sve dok osJećate glad. Slušajte svoje telo, jer će vam ono nagovIJestiti kad mu je dosta, pa biste ovako prirodno i bez mnogo muke mogli da dođete do idealne težine.

10) VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Što više cijenite ono što imate, bićete zahvalniji na tome. Napišite listu stvari za koje ste zahvalni i dodajte na nju ponešto svakog jutra kada ustanete i svake večeri pred spavanje. Ova jednostavna vežba pomoći će vam da dan počnete pozitivno i da ga završite s osmijehom na licu

24sata

Loading...