Zašto im se odmah poslije…spava?

Glavni krivci za umor poslije seksa kod muškaraca su hormoni. Kada dožive orgazam njihovo tijelo oslobadja prolaktin i u tom momentu nastaje umor, kaže dr Dejvid Mekenzi, seksualni terapeut.

Muškarci imaju veću mišićnu masu od žena, pa su i zato umorniji poslije seksa.

Za promjenu raspoloženja, rast brade, seksualni nagon i količinu sperme, kod muškaraca je glavni krivac testosteron. U svom ciklusu, na muškarce utiče isto kao i PMS na žene. Kada je ciklus na vrhuncu, muškarci su odlično raspoloženi i nikako umorni. Čim se količina testosterona smanji, tijelo osjeća iscrpljenost, umor i na red dolazi loše raspoloženje.

Žene umor kod muškaraca poslije seksa mogu da shvate kao nezainteresovanost, ali problem ponekad zna da bude mnogo veći.
Zdravstveni problemi, psihički problemi, kao i neslaganje sa partnerkom, te stres i nesanica mogu da budu uzrok umora i ravnodušnosti. Ali, i česta vožnja bicikla može da uzrokuje oštećenje testisa i da umanji kvalitet sperme, a sve to može da dovede do problema sa erekcijom.

Znači, ženama nije važna veličina :), nego one žele dobrog tehničara koji neće zaspati odmah poslije seksa. Zato muškarci treba da slijede ciklus muškog hormona i uživaju u seksu… ali i poslije njega.

Loading...