Zašto je morska voda dobra

Još od davnina morska voda se smatra vrlo ljekovitom te se stoga koristi i u terapeutske svrhe. Njezina ljekovita moć se krije u sastavu koji je bogat raznim vitaminima, mineralima, aminokiselinama te mikroorganizmima koji imaju antibakterijsku moć.

Upravo zbog toga, morska voda ima pozitivne učinke na cijelo područje kože i sluznice te na stanice u tijelu u cijelini.

Za vrijeme ljeta, zasigurno s nestrpljenjem očekujete kupanje u morskoj vodi. Njezini učinci prilikom kupanja su takvi da aktivira imunološki sustav te time naše tijelo prilagođava za bolju samoobranu kod zaraza, alergija i upalnih procesa.

Osim fizičkog zdravlja, morska voda utječe i na psihičko zdravlje. Naime, ona nam daje osjećaj mira, samopouzdanja, pomaže protiv stresa te poboljšava san. Upravo zbog toga na moru vrlo mali broj ljudi ima problema s nesanicom.

Ako nemate priliku otići na more, ne dozvoljava vam to vaš posao i životni stil, rješenje možete pronaći u talasoterapiji, odnosno slanim sobama gdje se postiže sličan rezultat ko i u pravoj morskoj vodi.

Alge zbog velike koncentracije minerala i elemenata u tragovima odlično djeluju u borbi protiv masne kože sklone aknama i upalama tako da ih u potpunosti uklanja i zacjeljuje oštećenu kožu.

Osim toga, sadrže i niz vitamina koji su prijeko potrebni u našem organizmu.

Za morsku vodu i njene blagodati se zaista može reći da spadaju među najljekovitija sredstva koja su prirodna za što bolji imunitet organizma i za ljepši izgled kože te bolje psihološke stanje.

Loading...