Zeleni čaj u službi lepote

Tonik od zelenog čaja idealna je njega za lice. Prikladan je i prilagodljiv svim tipovima kože. Zeleni čaj je prepoznat od davnina kao vrlo ljekovit, a njegovi sastojci smatraju se pravim darom prirode. Bogat je antioksidansima od kojih se ističu polifenoli i fitokemikalije, a svi oni zajedno daju ovom posebnom čaju i gorak okus.

Iako se najčešće koristi kao ukusan čaj koji se priprema kako bi se zaštitili od mnogih bolesti, on može biti i odlično sredstvo za njegu kože. Zbog toga što sadrži mnogo flavonoida, zeleni čaj je čak 10 puta jači antioksidans od vitamina E.

Što se tiče njege kože, vjeruje se da ovaj čaj može pomoći tijelu da se bori protiv šetnih UV zraka. Može pomoći tijelu da što bolje iskoristi blagodati krema sa zaštitnim faktorom, a dobar je za liječenje opeklina.

Zeleni čaj može vam pomoći da se učinkovito borite s raznim upalama te je tako idealno sredstvo za borbu protiv akni i prištića. Pomoći će smanjiti iritacije i crvenilo kože pa ga se posebno preporučuje za osjetljivu kožu. Ublažit će iritacije i kao takav nahraniti kožu.

Pošto sadrži kofein, zeleni čaj možete piti da bi potaknuli cirkulaciju i izbacivanje suvišne tekućine iz tijela. Ovo je posebno dobro znati ako se borite protiv celulita.

Tonik od ovog ljekovitog čaja možete nanijeti i ujutro i navečer kod svakodnevne njege lica. Bitno je da je lice prethodno očišćeno, a nakon što ste ga nanijeli, ne zaboravite ni na svoju standardnu hidratantnu kremu.

Tonik od zelenog čaja

Važno je pri izradi ovog tonika koristiti pravi organski zeleni čaj. To je obično onaj u sušenim listićima. Dodajte jednu veliku žlicu čaja u 2 decilitra tople, ali ne kipuće vode te ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon što ste čaj procijedili, ohladite ga te ulijte u plastičnu ili staklenu bočicu. Bilo bi dobro da ima raspršivač kako biste tonik lakše mogli nanijeti na lice.

Prije korištenja, tonik dobro protresite kako bi se svi sastojci povezali te ga nanesite na lice. Potrošite ga u roku tri dana, a važno je i cijelo vrijeme držati ga u hladnjaku. Možete ga nanositi više puta na dan, zavisno kada vam treba osvježenje. Idealan je za suhe i vruće dane.

Loading...