Znate li čemu služi tonik za lice?

Često zanemarivan, tonik je važan dio njege kože lica nega kože

Jeste li se ikada zapitali čemu zapravo služi tonik za lice? Ovaj proizvod mnoge žene smatraju nevažnim korakom u pripremi kože za njegu i često ga preskaču u svojim svakodnevnim ritualima. Dopustite da vam otkrijemo neke činjenice o ovom često zanemarivanom, ali veoma bitnom sastojku pravilne njege lica…

Tonik za lice je vodena otopina koja se nanosi na lice iz nekoliko razloga:

vlaži kožu, omekšava ju i sprečava njezino isušivanje, pogotovo u suhim, zimskim i vrućim, ljetnim mjesecima, te zbog grijanja i klimatizacije u zatvorenim prostorima
uklanja vodeni kamenac koji ostaje nakon umivanja (a koji isušuje kožu), te vraća prirodnu kiselost koži
uklanja ostatke mlijeka za čišćenje
djeluje antibakterijski i protuupalno na kožu sklonu iritacijama, upalama i alergijama
predstavlja vlažnu podlogu koja se nanosi prije primjene krema, seruma i ostalih preparata za hidratacijukože

Važno!

Tonick za lice ne služi odstranjivanju šminke i nečistoća s lica, tu funkciju prvenstveno imaju gelovi i pjene za umivanje, mlijeka te micelarne vodice za čišćenje lica.

Kako nanijeti tonik na lice?

Kao jedan od koraka u pripremi kože lica na odgovarajuću njegu – nakon gela ili pjene za umivanje, ili za uklanjanje ostataka mlijeka za čišćenje – tonik se nanosi vatom ili blazinicama.

Kada želimo samo ovlažiti i osvježiti kožu, nanosi se sprejanjem na kožu, nakon čega se ostavi da se osuši bez utrljavanja ili brisanja. U tome leži tajna i termalnih voda koje se nanose na lice radi smanjenja iritacije.

izvor:zena.hr

Loading...